Natascha Zwaal

over mij

Natascha Zwaal (1970)

Ik heb Biologie en Culturele Antropologie gestudeerd. Voor mijn studies verbleef ik een jaar bij de Maya’s op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Ik onderzocht de riten en verhalen rondom de teelt van inheemse bijen.

Voor mijn tweede onderzoek woonde ik in Kameroen, West Afrika, en bestudeerde de migratie van olifanten en daarmee samenhangende conflicten met de lokale bevolking. Tijdens mijn verblijf verdiepte ik me in het culturele en spirituele erfgoed, met name de verhalen, van deze culturen. Dit leidde in 2003 tot de afronding van een promotieonderzoek in Kameroen waarvoor ik 600 verhalen heb opgetekend.

Naast mijn proefschrift ‘Narratives voor Nature’ publiceerde ik een roman en een populair wetenschappelijk boek over de Maya’s. Juli 2014 verscheen mijn nieuwe roman ‘Zaai de Wind, Verteller’ over een jongetje dat opgroeit als verhalenverteller in Kameroen.

Sinds 2003 ben ik werkzaam bij het Wereld Natuur Fonds. Naast mijn werk daar schrijf ik en geef ik lezingen over onder andere de Maya’s en Kameroen. Dit inspireert mijn werk als natuurbeschermer en andersom.

 

 Natascha Zwaal muziek 2-3

Comments are closed.